2018-11-13 15:14Nyheter

Ny köksmästare till Torekov Hotell

Torekov Hotell har rekryterat 24-åriga Oliver Nilsson som ny köksmästare till hotellets välrenommerade restaurang Bistron. Oliver är skolad både lokalt och på restauranger i Sälen och arbetade närmast som souschef på Hamnplats 3 och Restaurang Sand i Båstad.

Oliver slog tidigt in på restaurangbanan när han, redan som 14-åring, började arbeta på Sommarsol i Vejbystrand. Med ett stort matlagningsintresse hemifrån stod det tidigt klart för Oliver att han ville bli kock och efter högstadiet bar det raka vägen in på restaurangskola. Skolpraktiken hade han på Lindab Area i Ängelholm där han lärde sig grunderna i svensk husmanskost, men den stora utvecklingen fick han när han arbetade på Saluhallen i Höganäs och senare på Grand Hotel i Mölle.

– Jag var väldigt ung men fick snabbt mycket ansvar. På Grand Hotel fick jag lära mig hur man steker kött och fisk och hur köttet faktiskt är uppbyggt och fungerar. Det var helt fantastiskt när fiskaren kom upp till hotellet med färska havskräftor och sprattlande fisk och delade med sig av sina knep. Sen kom det en annan leverantör med svampen, ytterligare en med lammet och så vidare. Jag lärde mig snabbt att värdesätta lokala råvaror i matlagningen, säger Oliver.

I Mölle lärde sig Oliver också grunderna för att tillaga sushi. Idag är han något av en expert på området och har bland annat lärt ut sina kunskaper till kollegor på restaurangerna i Sälen och skapat koncept på Hamnplats 3 i Båstad.

– På Torekov Hotell vill jag att alla som jobbar med mig ska känna en stolthet och vi ska ha kul tillsammans. Det blir bättre mat när man har roligt tillsammans. Vi kommer att höja kvalitén till 110. Räkmackan ska inte vara ok, den ska vara WOW. Majonnäsen på äggen ska inte vara ”köpemajonnäs” utan den ska vara hemmagjord. Smaken gör skillnaden och så ska det vara hela vägen.

– Vi måste arbeta med det lokala så gott det går. Det vi har runt oss måste också ligga på våra tallrikar. Sparrisen här borta hos Söderman ska komma hit med jorden på sig fortfarande. Vi ska även ha möjligheten att gå ut och hämta potatis själva hos våra grannar bönderna, fortsätter han.

 Om Torekov Hotell

Torekov Hotell ligger längst ut på Bjärehalvön, precis vid havet men också med Sveriges skafferi som närmsta granne. I hotellets bistro servaras gästerna sparris och potatis från gården som ligger granne med hotellet, kött från traktens gräsbetande djur, den lokala fiskares fångster och drycker producerade på orten. Med Torekov som utgångspunkt är det nära till Hallands Väderö, charmiga gårdsbutiker, lokala matproducenter och golfbanor i världsklass. Men också till Båstad med dess glada sommarliv runt hörnet. Torekov Hotell är en del av GRAM Hotels där även Hotel Skansen och Hotel Riviera Strand i Båstad ingår. Konceptet bjuder på personlig service, hög kvalitet och unika miljöer där upplevelsen och gästen står i centrum.

Kontaktpersoner

Torekov Hotell
Anna Löwenhielm
Platschef / General Manager