2019-02-12 10:05Pressmeddelande

Nu lanseras golfproffsens hyllade metod i Torekov

Torekov GK - Torekov Hotell

VISION54 är träningsmetoden som skapats av två av världens främsta golfcoacher, Pia Nilsson och Lynn Mariott. I vår – innan säsongen ens kommit igång i större delen av Sverige – erbjuds en exklusiv kurs i metoden på Torekov Hotell i samarbete med Torekovs GK, klubben där Pia Nilsson själv är medlem.   

– VISION54 fokuserar på människan som spelar golf, inte bara de tekniska aspekterna av spelet, förklarar Stefan Condé, pro på Torekovs GK och kursledare.

Han är en av få i Sverige som är certifierad i metoden, vilken skapats av två av världens främsta golftränare (och coacher till bland annat Annika Sörenstam), Pia Nilsson och Lynn Marriott.

– Det handlar om ett helt nytt sätt att ta sig an sitt golfspel, menar Stefan Condé och förklarar att man i Sverige traditionellt bara har tagit tag i tekniken och sedan tragglat. VISION54 är en annan ingång som ser människan och inte en robot, och som kräver att spelaren är redo att tänka nytt.

Spelarens prestation genom ett golfslag delas in i tre delar: vad som händer före slaget, under slaget och efter slaget. De tre delarna kallas think box, play box och memory box. Under kursen presenterar Stefan olika sätt att hantera de tre delarna.

– Vi börjar med vad som händer före slaget. Hur kan du bäst förbereda ditt slag? Vad står i vägen för att du återigen ska kunna genomföra det kanonslag du fick till förra veckan? Detta är think box. Sedan går vi igenom slaget i sig – play box. Och så, det som många golfare i någon grad kan relatera till, nämligen hur du hanterar din prestation efter slaget. Är du frustrerad, dömer du dig själv? Detta är memory box. Vi går igenom en rad olika sätt att hantera de olika delarna av ett slag.  

Med nya verktyg används sedan metoden i praktiken på golfbanan, i spel. Genom att lägga ihop kunskap om spelteknik med kunskap om mänskliga utmaningar, kan du ta med ditt bästa spel ut på banan, menar Stefan Condé och berättar om en kursdeltagare från förra sommaren.

– Hon hade en fantastisk sving, men dålig bollträff. På kursen var en uppgift att under själva utförandet av slaget nynna på en melodi. Plötsligt hörde jag ljudet av slag efter slag med perfekt träff på bollen. Jag frågade henne vad som hände, och hon sa att “min man försvann”. Det visade sig att hennes man hade ovanan att coacha henne genom varje slag och hade gjort så i många år. När hon nynnade sin melodi – och hon var körsångare och älskade att sjunga – så hände det grejer.

Den som gynnas mest av VISION54, tror Stefan Condé, är en dedikerad spelare med 36 eller mindre i handicap, och som är öppen för förändring och nytänk. I vår finns två chanser att kicka igång säsongen med en knall, nämligen 30–31 mars 2019 och den 25–26 maj 2019. Paketet på Torekov Hotell inkluderar kursavgift, spel på Torekovs Golfklubb, logi, alla mål mat enligt program samt entré till spa.


Ämnen: Golf

Om Torekov Hotell

Torekov Hotell – på Bjärehalvöns spets i nordvästra Skåne – står för lugn, natur och rekreation. Från Torekov Hotell når golfspelarna 117 golfhål inom elva minuter. Tack vare halvöns milda klimat kan du oftast spela på sommargreener året om. Torekovs GK är en klassisk linksbana med stor variation, som bjuder på utsikt över havet från alla hål. Torekov Hotell erbjuder 54 rum, spa, konferensfaciliteter, träningsmöjligheter och den välrenommerade restaurangen Bistron. Hotellet ingår i samma koncern som Hotel Skansen och Hotel Riviera Strand i Båstad – tre exklusiva hotell på en enastående destination.

Kontaktpersoner

Torekov Hotell
Anna Löwenhielm
Platschef / General Manager